Rødbedesuppe med linser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Klassisk rødbedesuppe - på russisk kaldet borsjtj - her i godt selskab med linser og spirer.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g røde linser (ca. 2½ dl)

Rødbedesuppe

  • 15 g smør
  • 4 rødbeder i grove stykker (ca. 500 g)
  • 1 bagekartoffel i grove stykker (ca. 250 g)
  • 3 rødløg i grove stykker (ca. 225 g)
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • finthakket rødløg
  • rødbedespirer eller løgspirer

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kom dem i det kogende vand. Kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min. til linserne lige er møre, men ikke kogt ud. Lad linserne dryppe af i en sigte.

Rødbedesuppe

Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbeder, kartofler, løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog i ca. ½ time eller til rgrøntsagerne er møre. Blend suppen til den er glat og tilsæt eddike, sukker, salt og peber. Bring atter suppen i kog under omrøring og smag til.

Fordel først linser, så cremefraiche i 4 høje glas, der tåler varme (a ca. ½ liter). Hæld suppen henover, pynt med rødløg og spirer og server straks. Du kan naturligvis også servere suppen i dybe tallerkener.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag