Rødbedesuppe med purløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

En lækker suppe til sensommeren.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 rødbeder i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 4 kartofler i grove stykker
  • 1 porre i ringe
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • ½ liter vand
  • 1½ spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 1 dl klippet frisk purløg

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbeder, gulerødder, kartofler, porrer, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til grøntsagerne er møre. Tilsæt timian og blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og bring suppen i kog sammen med vand, eddike, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Hæld rødbedesuppen i en stor varm skål og server den sammen med fraiche og purløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7230 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: