Rødbedesuppe
1 timer

Rødbedesuppe

Savner du en opskrift på en lækker fedtfattig suppe, der både varmer og smager dejligt? Så prøv denne rødbedesuppe, med rødbede og kartoffel.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedesuppe

Savner du en opskrift på en lækker fedtfattig suppe, der både varmer og smager dejligt? Så prøv denne rødbedesuppe, med rødbede og kartoffel.

Antal portioner
  • 3 rødbeder i store tern
  • 375 g kartofler i store tern
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon (terning+vand)
  • 4 tsk rødvinseddike
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Kom rødbeder, kartofler, hvidløg og bouillon i en gryde. Bring blandingen i kog, og kog den ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Blend suppen ad flere gange (fyld kun blenderglasset halvt op). Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Smag til med rødvinseddike, salt og peber.

Hæld suppen i varme bouillonkopper. Læg lidt fraiche i og drys med rødløg. Server resten af suppen i en varm skål og fraiche og rødløg i mindre skåle.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 27 %
Print