Rødbedevafler

Rødbedevafler

45 min
Grove rødbedevafler til aftensmad - toppet med saftige stegte grøntsager og en cremet grøn pesto. Det er mad, som kan gøre både små og store glade.

Sådan gør du

Rødbedevafler
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og pisk æg og mælk i. Tilsæt ost og revne rødbeder og pisk dejen igennem.
  • Varm et vaffeljern godt op - kraftig varme, hvis du har regulering.
  • Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet - helt ud til kanten. Pres vaffeljernet helt sammen og bag vaflen ca. 2 min.
  • Bag resten af vaflerne og hold dem lune i ovnen (ca. 175° - varmluft) på plader med bagepapir.
Topping
  • Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt savojkål og svits i ca. 2 min. Kom æbler og salt i toppingen, vend godt rundt og smag til.
Persille-bønnepesto
  • Kør bønner, vand, ost, persille og salt i en foodprocessor i ca. 1 min. til en ensartet pesto. Smag til.
  • Server pestoen sammen med de lune rødbedevafler og toppingen.
Velbekomme!
Tip

I stedet for vafler kan du lave små tykke pandekager (2-3 spsk dej pr. stk.) som du steger i panden i lidt gyldent smør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9081 kJ / 2170 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 24,4 % 5,4 g
Kulhydrat: 46,4 % 10,2 g
Fedt: 29,2 % 2,9 g

Ingredienser

Rødbedevafler - 8 stk.
Grahamsmel
200 g
Bagepulver
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Æg
3
Mælk
2 dl
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
100 g
Fintrevne rødbeder
350 g
Topping
Rapsolie
1 tsk
Champignoner i kvarte
450 g
Strimlet savojkål eller spidskål
200 g
Røde æbler i både (ca. 250 g)
2
Groft salt
1 tsk
Persille-bønnepesto
Afdryppede, skyllede cannellinibønner (ca. 240 g)
1 dåse
Vand
1 dl
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
75 g
Blade og bløde stilke af bredbladet persille
½ liter
Groft salt
¼ tsk
Pynt
Blade af bredbladet persille