Rodfrugtfritter, kylling og mayo

45 min
Rodfrugtfritter, kylling og mayo

En lidt sundere version af kylling med pommes frites og en rigtig hyggemiddag, for det hele dyppes i mayo'en og kan spises med fingrene.

Ingredienser

800 g Melede kartofler i tynde stave
4 Gulerødder i stave (ca. 200 g)
4 Pastinakker i stave (ca. 200 g)
2 Rødbeder i stave (ca. 200 g)
2 spsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt

Mayo

2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 Æggeblommer
2 spsk Sød fransk sennep
¼ tsk Groft salt
300 g Kyllingeinderfileter
1 spsk Rapsolie
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og de øvrige rodfrugter på en anden. Fordel olien på grøntsagerne og bag kartoflerne øverst og de andre rodfrugter nederst i ovnen, til de er gyldne og sprøde i ca. ½ time ved 225° - varmluft. Vend rundt 2-3 gange under bagningen. Drys med salt lige inden servering.

Mayo

  • Vend alle ingredienserne sammen og stil mayoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Tør kyllingeinderfileterne i køkkenrulle og del dem på langs. Lad olien blive varm i en pande. Steg kyllingestykkerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt og peber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7869 kJ / 1881 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 27,4 % 6,1 g
Kulhydrat: 44,4 % 10 g
Fedt: 28,2 % 2,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodfrugtfritter-kylling-og-mayo/