Rodfrugtmos med persille

20 min
Rodfrugtmos med persille

Dejlig mos af knoldselleri, persillerøder og kartofler. Skønt tilbehør til fx et godt stykke kød.

Ingredienser

1 Skrællet knoldselleri i grove stykker (ca. 600 g)
5 Persillerødder i grove stykker (ca. 500 g)
300 g Melede kartofler i grove stykker
1 liter Vand
50 g Smør
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kom selleri, persillerødder og kartofler i en gryde med kogende vand. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Tag 1 dl kogevand fra og hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte. Mos grøntsagerne groft med fx en kartoffelstøder. Rør den 1 dl kogevand, smør, salt og peber i mosen. Smag til og pynt med persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4442 kJ / 1062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

284 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 7,6 % 1,3 g
Kulhydrat: 53,3 % 8,9 g
Fedt: 39,1 % 3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodfrugtmos-med-persille/