Rødgrød med mandler og vaniljesauce

1 time
Arbejdstid: 30 min
Rødgrød med mandler og vaniljesauce

Smagfuld rødgrød med iskold vaniljesauce og mandler - en rigtig dessertklassiker med et moderne twist.

Ingredienser

3 dl Vand
65 g Sukker (ca. ¾ dl)
300 g Frosne skovbær
3 spsk Vand
2 spsk Kartoffelmel
25 g Smuttede mandler
2½ dl Kold vaniljesauce

Pynt

Grofthakkede mandler
Friske bær, fx hindbær, blåbær eller ribs

Sådan gør du

  • Kom vand, sukker og frugt i en gryde og bring det i kog.
  • Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Hæld frugtblandingen til afdrypning i en sigte – over en skål.
  • Hæld saften tilbage i gryden, bring i kog og smag til.
  • Rør vand og kartoffelmel sammen til en jævning.
  • Tag gryden af varmen og rør jævningen i frugtsaften i en tynd stråle –- nu må rødgrøden ikke koge.
  • Vend mandler i og fordel rødgrøden i 4 skåle.
  • Stil skålene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Fordel 1 spsk iskold vaniljesauce over hver skål - server resten af vaniljesaucen i en skål ved siden af.
  • Pynt med grofthakkede mandler og bær og server.

I sæson kan rødgrøden laves på blandede friske bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4620 kJ / 1104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,2 % 1,7 g
Kulhydrat: 62,1 % 16,7 g
Fedt: 31,7 % 3,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodgrod-med-mandler/