Hjemmelavet rødkål
45 min

Klassisk varm hjemmelavet rødkål med masser af smag. Det er hurtigt og nemt at give julemiddagen et personligt præg ved at tilberede rødkålen selv. Du kan gøre den hjemmelavede rødkål helt færdig et par dage før, hvis det kniber med tiden juleaften.

Ingredienser
4 personer
25 g Smør | |
---|---|
500 g Fintsnittet rødkål | |
3 spsk Sukker | |
3 spsk Ribsgelé | |
3 spsk Æbleeddike | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
5 skiver Appelsiner | |
3 Laurbærblade | |
1 Kanelstang |
Sådan gør du
Bedømmelse
Variation med løg og æbler: Tilsæt 2 rødløg i tynde både og 3 uskrællede æbler, fx cox orange, i tern efter ca. 12 min. kogetid.
Hvis du er vild med den gamle opskrift, så smag den her til med 1 tsk. allehånde og skift eddike ud med mørk balsamico.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2545 kJ / 608 kcal
Næringsindhold pr. 100g
328 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 4,7 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 63,2 % | 12,2 g |
Fedt: | 32,1 % | 2,9 g |