Rødspættefileter med remouladesauce

Bedømmelse

(9 vurderinger)

60+ min

Lækre panerede rødspættefileter med hjemmerørt remouladesauce - en dejlig klassiker i en lettere udgave

Ingredienser

Antal portioner

Remouladesauce

  • ½ uskrællet æbler, fx coxorange
  • 2 spsk finthakket zittauerløg
  • 1 dl remoulade (færdigkøbt)
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • ¼ tsk ostindisk karry
  • ½ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ dl Arla A38® Ymer Ymer

Rødspættefileter

  • 8 rødspættefileter
  • 3 spsk rasp
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Salat

  • 1 liter icebergsalat i strimler
  • 125 g optøede frosne fine ærter

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 1 citron

Sådan gør du

Sådan gør du

Remouladesauce

Fjern kernehuset og skær æblet i meget små tern. Bland æbletern, løg og remoulade i en skål. Tilsæt persille og krydderier. Vend ymeren i og stil remouladesaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag saucen til.

Rødspættefileter

Rens evt. fileterne. Skyl og tør dem godt. Fold fileterne på tværs med skindsiden indad. Luk hver filet med en kødnål eller tandstikker. Bland rasp, persille, salt og peber og vend fiskene heri. Lad smørret blive gyldent i en stor pande. Steg fiskefileterne ved jævn varme, ca. 4 min. på hver side, til kødet er fast og hvidt.

Ved serveringen

Læg salat og ærter lagvis i en skål. Fjern forsigtigt kødnålene og anret fileterne på et fad. Server remouladesaucen i en lille skål ved siden af.

Tip

Hvis den færdigkøbte remoulade er stærk, kan man evt. anvende lidt mindre af den.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: