Røget makrel med grøntsager i flødesauce

30 min
Røget makrel med grøntsager i flødesauce

Dejlig mad på en lun aften. Røget makrel er dejligt, men du kan også bruge røget kylling, varmrøget laks eller en helt almindelig frikadelle.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/roget-makrel-med-gronsager-i-flodesauce/

Ingredienser

4 personer
2 Røgede makreller
1 dl Fintklippet purløg

Grøntsager i flødesauce

¼ liter Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Fennikler i halve, tynde skiver
1 Agurk i stave
250 g Cherrytomater i halve

Pynt

Fennikeltop og purløg
1 kg Skrubbede eller skrabede kartofler
Eddike, fx hvid balsamico

Sådan gør du

  • Rens makrellerne for skind og ben, del fiskene i fileter og læg dem i et fad. Drys purløg ud over makrelfileterne lige inden serveringen.

Grøntsager i flødesauce

  • Bring fløde tilsat salt og peber i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde. Kom fennikel, agurk og tomater i fløden og bring den atter i kog under forsigtig omrøring. Tag gryden af varmen og lad grøntsagerne trække under låg i ca. 1 min. Smag til.
  • Server de røgede makreller sammen med grøntsager i flødesauce, varme kartofler og eddike - så man evt. selv kan dryppe lidt på makrel eller grøntsager.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13835 kJ / 3307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

450 kJ / 108 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 25,5 % 6,7 g
Fedt: 52,2 % 6,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.