Røget sild med hvid og grøn dip
30 min
•

Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.
Ingredienser
Kold hvid peberrodsdip
200 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Fintrevet peberrod
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Varm grøn ærtedip
1
Hakket løg (ca. 50 g)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
300 g
Ærter
|
|
50 g
Kvark
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
5
Røgede sild
|
---|
Tilbehør
240 g
Ristet rugbrød
|
|
---|---|
400 g
Dampet romanescokål, blomkål eller broccoli (ca. g)
|
Sådan gør du
Peberrodsdip
Ærtedip
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip. Røget makrel er også godt!
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
475 kJ / 113 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 3,1 g |
Protein: | 10,3 g |
Fedt: | 4,1 g |
Kulhydrat: | 8,7 g |
