Røget sild med hvid og grøn dip
30 min
•

Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.
Ingredienser
Kold hvid peberrodsdip
200 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Fintrevet peberrod
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Varm grøn ærtedip
1
Hakket løg (ca. 50 g)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
300 g
Ærter
|
|
50 g
Kvark
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
5
Røgede sild
|
---|
Tilbehør
240 g
Ristet rugbrød
|
|
---|---|
400 g
Dampet romanescokål, blomkål eller broccoli (ca. g)
|
Sådan gør du
Peberrodsdip
Ærtedip
Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip. Røget makrel er også godt!
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8049 kJ / 1924 kcal
Næringsindhold pr. 100g
444 kJ / 106 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 35,6 % | 9,3 g |
Kulhydrat: | 31,3 % | 8,2 g |
Fedt: | 33,1 % | 4 g |
