Rosastegt skinkeculotte

1 time 30 min
Arbejdstid: 40 min
Rosastegt skinkeculotte

Opskriften på rosastegt skinkeculotte har det hele. Lækkert kød, velsmagende brun sauce, dejlige ovnkartofler og smagsfyldt kryddersmør! Prøv den!

Ingredienser

Kryddersmør

25 g Blødt smør
1 tsk Tørret timian
1 Knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk Hakket frisk krydderurter fx kruspersille eller rosmarin

Skinkeculotte

1 Skinkeculotte
2 dl Vand

Sauce

2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Saucejævner
Kulør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Kryddersmør

  • Rør smørret sammen med persille og øvrige ingredienser.

Skinkeculotte

  • Rør smørret sammen med persille og øvrige ingredienser.
  • Rids culottens fedtlag og smør det med kryddersmør.
  • Læg culotten i et ovnfast fad og hæld vand ved.
  • Steg culotten midt i ovnen i ca. 50 min - ved 160°.
  • Tag stegen ud af ovnen og mål med et stegetermometer kødets temperatur.
  • Kødets centrumstemperatur skal vise 60°, før stegen er færdig og tages ud.
  • Hæld skyen op i en gryde og lad stegen hvile tildækket, til kartoflerne er færdige.

Sauce

  • Varm skyen op og tilsæt piskefløden.
  • Jævn saucen med saucejævner og kog den igennem ved svag varme.
  • Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

Ved serveringen

  • Skær culotten i meget tynde skiver.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9183 kJ / 2195 kcal

Næringsindhold pr. 100g

756 kJ / 181 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 27,6 % 12,3 g
Kulhydrat: 3,7 % 1,7 g
Fedt: 68,7 % 14 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rosastegt-skinkeculotte/