Rosenkålssalat med æbler

30 min
Rosenkålssalat med æbler

Dejlig cremet rosenkålssalat med æbler. De friske rosenkål giver en nøddeagtig smag og sprødhed - og sammen med de friske syrlige æbler og den cremede flødedressing med appelsinsaft går det op i en højere enhed. Rosenkål i salat er i den grad undervurderet og denne rosenkålssalat med æbler er virkelig skøn. Rosenkålssalaten smager dejligt med rugbrød og som tilbehør til fx stegt kød.

Ingredienser

Rosenkålssalat

250 g Rosenkål
2 Æbler, fx ingridmarie
½ Citron (usprøjtet)
½ Appelsin
2 dl Piskefløde
2 spsk Sukker
½ tsk Dijonsennep

Pynt

Æbler i tynde både
Blade af rosenkål

Hertil

120 g Rugbrød

Sådan gør du

Rosenkålssalat

  • Snit rosenkålen fint og riv æblerne groft.
  • Hæld citron- og appelsinsaft over.
  • Pisk fløden til et let skum og smag til med sukker og sennep.
  • Vend rosenkål og æbler i flødeblandingen.
  • Pynt rosenkålssalaten med æblebåde og rosenkålsblade.

Du kan skifte æblerne ud med revne pærer og evt. tilsætte hakkede nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5312 kJ / 1270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 6,5 % 2,3 g
Kulhydrat: 40,7 % 14,3 g
Fedt: 52,8 % 8,5 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rosenkalssalat-med-abler/