Rosenkålssalat med æbler
&format=webp)
Dejlig cremet rosenkålssalat med æbler. De friske rosenkål giver en nøddeagtig smag og sprødhed - og sammen med de friske syrlige æbler og den cremede flødedressing med appelsinsaft går det op i en højere enhed. Rosenkål i salat er i den grad undervurderet og denne rosenkålssalat med æbler er virkelig skøn. Rosenkålssalaten smager dejligt med rugbrød og som tilbehør til fx stegt kød.
Ingredienser
Rosenkålssalat
250 g
Rosenkål
|
|
---|---|
2
Æbler, fx ingridmarie
|
|
½
Citron (usprøjtet)
|
|
½
Appelsin
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Dijonsennep
|
Pynt
Æbler i tynde både
|
|
---|---|
Blade af rosenkål
|
Hertil
120 g
Rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Rosenkålssalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte æblerne ud med revne pærer og evt. tilsætte hakkede nødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5312 kJ / 1270 kcal
Næringsindhold pr. 100g
599 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 6,5 % | 2,3 g |
Fedt: | 52,8 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 40,7 % | 14,3 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
