Røsti med ostecreme og koldrøget laks

Bedømmelse

(14 vurderinger)

30 min

Kartoffelrøsti og laks serveret med ostecreme af blå ost, frugt og porre.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 10 kartofler (ca. 700 g)
  • 1¾ tsk groft salt
  • ½ tsk hvid peber
  • 50 g smør

Ostecreme

Til servering

  • 20 skiver koldrøget laks

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og riv dem groft. Bland kartoffel, salt og peber i en skål. Varm smørret i en stegepande. Læg kartoffel i små portioner i panden og tryk dem tynde med en spatel. Steg røstierne ved jævn varme ca. 3 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.

Ostecreme

Mos osten med en gaffel. Bland ost, cremefraiche og citronsaft i en skål. Del æbler og pærer og fjern kernehusene. Skær æbler, pærer og porrer i tynde skiver. Vend forsigtigt frugt og porrerne i ostecremen. Smag til med salt og peber.

Server røstierne friskstegte med ostecremen og koldrøget laks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde: