Røstisnitter med ost

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
Røstisnitter med ost

Røsti smager bare rigtig godt. Disse kan laves i god tid og blot gratineres lige inden servering.

Ingredienser

6 Bagekartofler (ca. 1¼ kg)
4 spsk Olivenolie
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Rensede spæde spinatblade
150 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

Røstisnitter

  • Skræl kartoflerne og riv dem groft.
  • Varm olien på 2 teflonpander.
  • Bland kartoflerne med salt og peber.
  • Fordel halvdelen af kartoffelblandingen i de to pander og tryk dem godt sammen.
  • Fordel spinaten på kartoflerne og læg resten af kartoffelblandingen på.
  • Tryk godt sammen med en paletkniv.
  • Steg røstierne ved jævn varme ca. 15 min. - til de er gyldne og samlede i bunden.
  • Vend ved hjælp af et stort grydelåg og steg færdig ca. 15 min. på den anden side. Tilsæt evt. lidt mere olie.
  • Lad røstierne køle af.

Anretning

  • Skær hver røsti ud i 6 snitter og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Fordel den revne ost herpå og gratinér røstisnitterne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225° traditionel ovn - til osten gyldner.
  • Server straks.

Røstien kan - inden gratinering - opbevares tildækket i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8373 kJ / 2001 kcal

Næringsindhold pr. 100g

537 kJ / 128 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 12,6 % 4 g
Kulhydrat: 42,5 % 13,4 g
Fedt: 44,9 % 6,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rostisnitter-med-ost/