Røstisnitter med ost

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
Røstisnitter med ost

Røsti smager bare rigtig godt. Disse kan laves i god tid og blot gratineres lige inden servering.

Ingredienser

6 Bagekartofler (ca. 1¼ kg)
4 spsk Olivenolie
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Rensede spæde spinatblade
150 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

Røstisnitter

  • Skræl kartoflerne og riv dem groft.
  • Varm olien på 2 teflonpander.
  • Bland kartoflerne med salt og peber.
  • Fordel halvdelen af kartoffelblandingen i de to pander og tryk dem godt sammen.
  • Fordel spinaten på kartoflerne og læg resten af kartoffelblandingen på.
  • Tryk godt sammen med en paletkniv.
  • Steg røstierne ved jævn varme ca. 15 min. - til de er gyldne og samlede i bunden.
  • Vend ved hjælp af et stort grydelåg og steg færdig ca. 15 min. på den anden side. Tilsæt evt. lidt mere olie.
  • Lad røstierne køle af.

Anretning

  • Skær hver røsti ud i 6 snitter og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Fordel den revne ost herpå og gratinér røstisnitterne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225° traditionel ovn - til osten gyldner.
  • Server straks.

Røstien kan - inden gratinering - opbevares tildækket i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8373 kJ / 2001 kcal

Næringsindhold pr. 100g

537 kJ / 128 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 12,6 % 4 g
Kulhydrat: 42,5 % 13,4 g
Fedt: 44,9 % 6,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rostisnitter-med-ost/