Roulade
Vi har været i arkivet for at genoplive en af de gode gamle klassikere, nemlig hjemmelavet roulade. En helt simpel roulade med fyld af hindbærmarmelade serveret med flødeskum. Enkel og god roulade, som vi kender og husker den. Rouladen er både nem og hurtig at lave - og smager meget bedre end de færdigkøbte roulader.
Ingredienser
Hindbærmarmelade
|
250 g
Frosne hindbær
|
|
|---|---|
|
150 g
Syltesukker
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 spsk
Vand
|
Bund
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3
Æg
|
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
50 g
Kartoffelmel (ca. ¾ dl)
|
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
1 spsk
Sukker
|
|---|
Tilbehør
|
2½ dl
Piskefløde - pisket til skum
|
|---|
Sådan gør du
Hindbærmarmelade
Bund
Sammenlægning af roulade
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skal det gå ekstra hurtigt, kan den hjemmelavede marmelade erstattes af 3 dl færdigkøbt marmelade (ca. 350 g).
Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1092 kJ / 261 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 2,5 g |
| Fedt: | 13,3 g |
| Kulhydrat: | 32,8 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.