Rouladebrød

Rouladebrød

2 timer 30 min
Arbejdstid: 25 min
Rouladebrød er en mellemting mellem kage og franskbrød. Server de festlige og flotte skiver med koldt smør.
https://www.arla.dk/opskrifter/rouladebrod/

Sådan gør du

Dej
  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm.
  • Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Fyld
  • Bland kakao og farin.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til firkantede plader (ca. 26 x 40 cm).
  • Drys kakaofyldet på dejpladerne.
  • Rul forsigtigt, fra den korte side, dejpladerne til 2 roulader.
  • Læg rouladerne, med sammenføjningerne nedad, i 2 smurte franskbrødsforme (a ca. 2 liter).
  • Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl brødene med æg og rids dem forsigtigt på langs, så de første lag kakao kan ses.
  • Bag brødene nederst i ovnen i ca. ½ time ved 200°.
  • Fjern formene og stil brødene tilbage i den slukkede ovn.
  • Lad dem stå ved eftervarmen i ca. 5 min.
Ved serveringen
  • Skær rouladebrødene i skiver og server dem lune eller afkølede, evt. sammen med koldt smør.
Energiindhold for hele retten:

18302 kJ / 4374 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1406 kJ / 336 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,3 % 6 g
Kulhydrat: 54,5 % 45,1 g
Fedt: 38,2 % 14,5 g

Ingredienser

Dej
2 dl Mælk
50 g Gær
200 g Blødt smør
2 Æg
2 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
550 g Hvedemel
Fyld
3 spsk Kakaopulver
150 g Brun farin (ca. 2½ dl)
Pensling
Sammenpisket æg