Rouladebrød

Rouladebrød

60+ min
Rouladebrød er en mellemting mellem kage og franskbrød. Server de festlige og flotte skiver med koldt smør.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200°.

Dej
  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Fyld
  • Bland kakao og farin.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til firkantede plader (ca. 26 x 40 cm). Drys kakaofyldet på dejpladerne. Rul forsigtigt, fra den korte side, dejpladerne til 2 roulader. Læg rouladerne, med sammenføjningerne nedad, i 2 smurte franskbrødsforme (a ca. 2 liter). Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødene med æg og rids dem forsigtigt på langs, så de første lag kakao kan ses. Bag brødene nederst i ovnen. Fjern formene og stil brødene tilbage i den slukkede ovn. Lad dem stå ved eftervarmen i ca. 5 min.
Ved serveringen
  • Skær rouladebrødene i skiver og server dem lune eller afkølede, evt. sammen med koldt smør.
Energiindhold for hele retten:

18302 kJ / 4374 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1406 kJ / 336 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,3 % 6 g
Kulhydrat: 54,5 % 45,1 g
Fedt: 38,2 % 14,5 g

Ingredienser

Dej
2 dl Mælk
50 g Gær
200 g Blødt smør
2 Æg
2 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
550 g Hvedemel
Fyld
3 spsk Kakaopulver
150 g Brun farin (ca. 2½ dl)
Pensling
Sammenpisket æg