Grove pitabrød

1 time 35 min
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
Grove pitabrød

Uhm! Hjemmebagte pitabrød af den grove slags: Det er både nemt og sjovt at bage dem selv.

Ingredienser

1½ dl Mælk
1½ dl Kogende vand
25 g Gær
½ tsk Groft salt
150 g Groft rugmel eller grahamsmel (ca. 3 dl)
250 g Hvedemel (ca. 4½ dl)

Sådan gør du

Pitabrød

  • Bland den kolde mælk og det kogende vand i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 15 cm i diameter).
  • Læg pitabrødene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min.
  • Bag rug-pitabrødene midt i ovnen ca. 7 min. ved 250° - traditionel ovn. De hæver godt op og bliver hule under bagning ved høj temperatur.

Pitabrødene kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5772 kJ / 1379 kcal

Næringsindhold pr. 100g

793 kJ / 190 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,1 g
Protein: 12,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 82,6 % 38,5 g
Fedt: 5,1 % 1,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rug-pitabrod/