Quinoasalat med granatæblekerner

45 min
Quinoasalat med granatæblekerner

Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave.

Ingredienser

175 g Sort quinoa (ca. 2 dl)
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
3 spsk Olivenolie
2 spsk Æbleeddike
3 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 dl Grofthakket bredbladet persille
200 g Salatost
150 g Kerner fra granatæble (ca. 2 dl)

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle af - gerne på en bakke, et fad eller lignende. Rør olie, eddike, citronsaft, salt, peber, løg og halvdelen af persillen sammen i en skål. Vend den afkølede quinoa godt med marinaden.
  • Anret den marinerede quinoa i et fad. Skær osten i stave og fordel dem på quinoaen. Drys med granatæblekerner og resten af persillen.

I stedet for hvid ost i blok kan du bruge hvid ost i tern. Quinoasalaten egner sig godt sammen med stegt lamme-, okse- eller vildtkød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4863 kJ / 1162 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 13,4 % 3,4 g
Kulhydrat: 22,4 % 5,6 g
Fedt: 64,2 % 7,4 g
Relateret video Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/quinoasalat-med-granatablekerner/