Safranquinoa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Safranquinoa serveret med honningsauce, rucola og frisk appelsin.

Ingredienser

Antal portioner

  • 225 g quinoa (ca. 3 dl)
  • 25 g smør
  • ½ tsk knuste safrantråde
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • 1 dl rosiner

Honningsauce

  • 1 appelsin i halve fileter
  • ½ liter rucolasalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld quinoaen i en sigte og skyl det godt. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits safranen heri i ca. ½ min. og tilsæt quinoa og bouillon. Kog quinoaen under tætsluttende låg i ca. 15 min. - eller til den er mør. Vend fennikel og rosiner i den varme quinoa.

Honningsauce

Rør imens fraiche sammen med honning og salt. Smag til.

Ved serveringen

Anret den varme quinoablanding på et fad sammen med appelsinstykker og rucolasalat. Server honningsaucen til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Californien, USA

Safran og sødme fra honning og rosiner trækker vinvalget over på en fadlagret chardonnay fra et varmt område Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar