Safranrejer med appelsin
30 min

Safranrejer med appelsin

Det er safran, der giver retten sin helt utrolige flotte gule farve.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Safranrejer med appelsin

Det er safran, der giver retten sin helt utrolige flotte gule farve.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk safrantråde
  • 2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk friske timianblade
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk hønsebouillon pulver
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g rejer

Tilbehør

  • 320 g løse ris, fx jasminris
  • 600 g dampede grøntsager, fx gulerødder, bønner eller ærter

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt safran, appelsinskal og -saft, timian, vand og bouillonpulver. Bring blandingen i kog. Rør majsstivelsen ud i fraichen og tilsæt det til retten. Lad retten koge ved svag varme, og under omrøring i ca. 2 min. og tilsæt herefter rejer, salt og peber. Varm retten igennem og smag til. Server straks med ris og grøntsager.

Tip

Skal der være fest kan de almindelige små rejer udskiftes med tigerrejer med hale. Steg tigerrejerne for sig selv i lidt smør og drys dem lidt salt og peber. Server dem ved siden af - enten pillede eller med skal, så gæsterne selv kan pille dem.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 18 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Safran fungerer rigtig godt med fadlagrede vine, og her vil en hvidvin på chardonnay være rigtig god, fx fra bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad