Salat med bagt torsk, rodfrugter, urter og ristet rug
60+ min

Salat med bagt torsk, rodfrugter, urter og ristet rug

Adam Aamann har fabuleret over Tunfiskemousse fra Karolines Køkken og har skabt en hel ny saftig, knasende og frisk torskesalat.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med bagt torsk, rodfrugter, urter og ristet rug

Adam Aamann har fabuleret over Tunfiskemousse fra Karolines Køkken og har skabt en hel ny saftig, knasende og frisk torskesalat.

Antal portioner
  • 300 g nye, spæde rodfrugter, fx persillerødder, selleri og gulerod
  • 2 spsk koldpresset rapskimolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g torskefilet uden skind og ben
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk grofthakkede cornichoner
  • 1 spsk kapers
  • 1½ dl mayonnaise
  • ½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • ½ dl fintklippet dild eller kørvel
  • ½ groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g mørkt rugbrød
  • 1½ spsk koldpresset rapskimolie
  • 2 hjertesalat
  • 1 skalotteløg
  • ½ spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • plukket dild eller kørvel

Fremgangsmåde:

Skræl rodfrugterne og skær dem i bittesmå tern. Sauter dem med rapsolien i en lille gryde i ca. 6 min., eller til de er møre. Tilsæt citronsaft, salt og peber og smag til.

Krydr torskefileten med salt og peber. Bag fisken i et smurt fad midt i ovnen, til kødet lige kan glide fra hinanden når du trykker på den. Køl helt af og rør torsken med cornichoner, kapers, cremefraiche, mayonnaise og dild eller kørvel. Tilsæt salt, peber og evt. mere citronsaft. Smag til.

Skær rugbrøddet i tynde skiver, pensl dem med olie og læg brødet på en bageplade. Grill øverst i ovnen - vend efter halvdelen af tiden.

Pluk salatbladene, vask og afdryp grundigt. Pil chalotteløget og skær i så tynde ringe som muligt, læg evt. i koldt vand til serveringen.

Ved serveringen

Vend salatbladene med rapsolie og æbleeddike, krydr med salt og peber, og fordel på tallerkner eller i et fad, gerne lidt hulter til bulter. Fordel torskesalaten og top op med knas, kraft og farve med rodfrugter, løgringe og det sprøde rugbrød. Pynt med de plukkede urter.

Tip

I stedet for skiver af rugbrød kan du lave rugbrødscroutoner vendt med olie og ristet i ovnen eller i en pande.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 150°.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 64 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

En festlig vin til retten vil være et glas champagne, men en hvidvin på grüner veltliner-druen fra østrig eller en tør riesling vil også være lækker Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk