Salat med kikærter, kål, frugt og linser
60+ min

Salat med kikærter, kål, frugt og linser

Den fyldige salat er en fin middagsret med brød til, men du kan også servere den som tilbehør til det meste kød.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med kikærter, kål, frugt og linser

Den fyldige salat er en fin middagsret med brød til, men du kan også servere den som tilbehør til det meste kød.

Antal portioner

Dagen før

  • 125 g tørrede kikærter
  • 75 g tørrede sorte kikærter
  • 50 g belugalinser
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • ½ tsk havsalt
  • friskkværnet peber (efter temperament)
  • røget paprika
  • 1 fintstrimlet savojkål
  • 2 pillede appelsiner i tern
  • 2 avocadoer i grove tern
  • 50 g fintsnittet rødløg
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 240 g groft italiensk brød

Fremgangsmåde:

Dagen før

Læg kikærterne i blød i rigeligt vand – i hver sin skål.

Kog kikærter og linser i letsaltet vand i hver sin gryde. Ca. 1 time for de sorte kikærter, ca. 45 min. for de brune kikærter og ca. 14 min. for linserne.

Vend de kogte sorte kikærter i en blanding af olivenolie, citronsaft, hvidløg, salt, friskkværnet peber og en knivspids røget paprika. Rist

de kogte sorte kikærter midt i ovnen. Læg dem på fedtsugende papir, efter de er kommet ud af ovnen.

Læg kålen i en sigte og overhæld med ca. 1 liter kogende vand. Vend kål og de kogte lune belugalinser sammen i en skål. Vend så sammen med de kogte brune kikærter, appelsin, avocado, rødløg,

tranebær, citronsaft og olivenolie.

Rør hytteost med salt og friskkværnet peber og kom det ovenpå salaten. Pynt af med de ristede sorte kikærter.

Server med groft italiensk brød – bryd brødet ved bordet.

Tip

Du kan servere salaten som tilbehør, så er der til 6-8 personer.

Ristning

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 32 %
Print