Salat med marinerede linser og ost
30 min

Salat med marinerede linser og ost

Puy er en kommune i det centrale Frankrig, nær Loire floden. Området er især kendt for sine fine grønne linser.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med marinerede linser og ost

Puy er en kommune i det centrale Frankrig, nær Loire floden. Området er især kendt for sine fine grønne linser.

Antal portioner
  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 200 g belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
  • 1 spsk dijonsennep
  • ½ spsk ufarvet lagereddike
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g italienske flutes

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Pisk sennep, eddike, olie, vand, salt og peber sammen. Kom linserne i marinaden og lad dem stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Bland imens squash, bønner, løg og ost. Vend de marinerede linser sammen med grøntsagerne og anret salaten i et stort fladt fad.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 31 %
Print