Salat med sprød kylling og bagte cherrytomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

De sprøde kyllingestykker giver dejligt knas i en frisk salat. Bagte cherrytomater giver både syre og sødme til en dejlig frokost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 4 personer

Bagte cherrytomater

  • 175 g cherrytomater
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

Sprød kylling

  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • rapsolie - til fritering
  • 150 g renset rucolasalat
  • groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte cherrytomater

Halver cherrytomaterne og vend dem i olivenolie. Fordel dem i en bradepande med skærefladen op. Drys med sukker, salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Dressing

Blend fraiche med ingefær og korianderblade til en bland og tynd konsistens. Tilsæt salt og peber og lad dressingen trække tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til.

Sprød kylling

Pisk mel, bagepulver og de øvrige ingredienser sammen og lad dejen hvilke i mindst ½ time.

Skær kyllingefileterne i tynde strimler og drys med salt og peber. Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Vend de krydrede kyllingestykker i dejen og fritér dem i den varme olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Pluk rucolasalaten i mindre stykker, drys med salt og anret det på tallerkener. Læg herpå de lune kyllingestykker og bagte cherrytomater. Server dressingen ved siden af.

Bagetid

3-4 timer ved 125° - traditionel ovn.

Tilberedningstip

Dressingen udvikler mere smag jo længere den trækker - gerne 3-4 timer.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Både tomat og koriander ledsages perfekt af en hvidvin på sauvignon blanc-druen, som bliver anbefalingen til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til tomat

Andre gode forslag