Salat med sprød kylling og bagte cherrytomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

De sprøde kyllingestykker giver dejligt knas i en frisk salat. Bagte cherrytomater giver både syre og sødme til en dejlig frokost.

Ingredienser

Opskriften gælder for 4 personer

Bagte cherrytomater

  • 175 g cherrytomater
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

Sprød kylling

  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • rapsolie - til fritering
  • 150 g renset rucolasalat
  • groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte cherrytomater

Halver cherrytomaterne og vend dem i olivenolie. Fordel dem i en bradepande med skærefladen op. Drys med sukker, salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Dressing

Blend fraiche med ingefær og korianderblade til en bland og tynd konsistens. Tilsæt salt og peber og lad dressingen trække tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til.

Sprød kylling

Pisk mel, bagepulver og de øvrige ingredienser sammen og lad dejen hvilke i mindst ½ time.

Skær kyllingefileterne i tynde strimler og drys med salt og peber. Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Vend de krydrede kyllingestykker i dejen og fritér dem i den varme olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Pluk rucolasalaten i mindre stykker, drys med salt og anret det på tallerkener. Læg herpå de lune kyllingestykker og bagte cherrytomater. Server dressingen ved siden af.

Bagetid

3-4 timer ved 125° - traditionel ovn.

Tilberedningstip

Dressingen udvikler mere smag jo længere den trækker - gerne 3-4 timer.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Både tomat og koriander ledsages perfekt af en hvidvin på sauvignon blanc-druen, som bliver anbefalingen til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til tomat