Salat med vilde ris, bønner og citron
45 min
•
Vi spiser også med øjnene - og denne salat er både smuk og smager godt.
Ingredienser
|
1¾ dl
Vilde ris
|
|
|---|---|
|
6 dl
Vand
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1
Citron (usprøjtet)
|
|---|
|
1½ liter
Romainesalat revet i grove stykker
|
|
|---|---|
|
300 g
Kolde, dampede grønne bønner i halve
|
|
|
1
Finthakket salatløg
|
|
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
|
200 g
Afdryppede salatost i tern
|
|
|
75 g
Soltørrede tomater
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
½ tsk
Havsalt, fx Læsø sydesalt
|
Hertil
|
4
Grillstegt kød, fx kyllingefileter, svinekoteletter eller oksebøffer
|
|
|---|---|
|
240 g
Italiensk flute
|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
439 kJ / 105 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 8,2 g |
| Fedt: | 3,7 g |
| Kulhydrat: | 9,6 g |