Salte æbleskiver med ostefyld

45 min
Fryseegnet
Salte æbleskiver med ostefyld

En helt anderledes og spændende måde at få æbleskiver på, med salt ost blandet i dejen.

Ingredienser

Salte æbleskiver - 18 stk.

200 g Salatost i tern - afdryppet
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Tørret oregano
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Mælk
2 Æggeblommer
2 Æggehvider
2 tsk Rapsolie
2 spsk Basilikumpesto
1 spsk Vand
¾ liter Fintstrimlet radicchiosalat
¾ liter Hjertesalat revet i grove stykker

Sådan gør du

Salte æbleskiver

  • Gem ca. 75 g af osteternene til salaten. Mos resten af osten med en gaffel. Bland mel, bagepulver, oregano, salt og peber sammen i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æggeblommer og den mosede ost. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lad en æbleskivepande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom en smule fedtstof i hvert hul og derefter ca. ½ dl dej. Bag "apetinaskiverne" ved jævn varme i ca. 6 min. - vend dem af og til. Hold dem varme og bag resten.
  • Rør pesto og vand sammen. Server "apetinaskiverne" på en bund af blandet salat, dryppet med pestoblanding og drysset med ostetern.

Tip

  • De salte æbleskiver kan tilberedes i god tid og lunes i ovnen i ca. 10 min. ved 200°.

Apetinaskiverne kan fryses - og skal lunes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7352 kJ / 1757 kcal

Næringsindhold pr. 100g

925 kJ / 221 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 16,3 % 8,8 g
Kulhydrat: 28,3 % 15,4 g
Fedt: 55,4 % 13,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/salte-ableskiver-med-ostefyld/