Salte æbleskiver med ostefyld
45 min

Salte æbleskiver med ostefyld

En helt anderledes og spændende måde at få æbleskiver på, med salt ost blandet i dejen.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salte æbleskiver med ostefyld

En helt anderledes og spændende måde at få æbleskiver på, med salt ost blandet i dejen.

Antal portioner

Salte æbleskiver - 18 stk.

  • 2 spsk basilikumpesto
  • 1 spsk vand
  • ¾ liter fintstrimlet radicchiosalat
  • ¾ liter hjertesalat revet i grove stykker

Fremgangsmåde:

Salte æbleskiver

Gem ca. 75 g af osteternene til salaten. Mos resten af osten med en gaffel. Bland mel, bagepulver, oregano, salt og peber sammen i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æggeblommer og den mosede ost. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lad en æbleskivepande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom en smule fedtstof i hvert hul og derefter ca. ½ dl dej. Bag "apetinaskiverne" ved jævn varme i ca. 6 min. - vend dem af og til. Hold dem varme og bag resten.

Rør pesto og vand sammen. Server "apetinaskiverne" på en bund af blandet salat, dryppet med pestoblanding og drysset med ostetern.

Tip

De salte æbleskiver kan tilberedes i god tid og lunes i ovnen i ca. 10 min. ved 200°.

Tips

Apetinaskiverne kan fryses - og skal lunes.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 58 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Basilikumpestoen har stor indflydelse på vinvalget, som bliver en tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, fx en sancerre Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges