Salte æbleskiver med ostefyld

Salte æbleskiver med ostefyld

45 min
Fryseegnet
En helt anderledes og spændende måde at få æbleskiver på, med salt ost blandet i dejen.
https://www.arla.dk/opskrifter/salte-ableskiver-med-ostefyld/

Sådan gør du

Salte æbleskiver
  • Gem ca. 75 g af osteternene til salaten. Mos resten af osten med en gaffel. Bland mel, bagepulver, oregano, salt og peber sammen i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æggeblommer og den mosede ost. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lad en æbleskivepande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom en smule fedtstof i hvert hul og derefter ca. ½ dl dej. Bag "apetinaskiverne" ved jævn varme i ca. 6 min. - vend dem af og til. Hold dem varme og bag resten.
  • Rør pesto og vand sammen. Server "apetinaskiverne" på en bund af blandet salat, dryppet med pestoblanding og drysset med ostetern.
Tip
  • De salte æbleskiver kan tilberedes i god tid og lunes i ovnen i ca. 10 min. ved 200°.

Apetinaskiverne kan fryses - og skal lunes.

Energiindhold for hele retten:

7350 kJ / 1757 kcal

Næringsindhold pr. 100g

925 kJ / 221 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 16,2 % 8,8 g
Kulhydrat: 28,3 % 15,4 g
Fedt: 55,5 % 13,9 g

Ingredienser

Salte æbleskiver - 18 stk.
200 g Salatost i tern - afdryppet
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Tørret oregano
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Mælk
2 Æggeblommer
2 Æggehvider
2 tsk Rapsolie
2 spsk Basilikumpesto
1 spsk Vand
¾ liter Fintstrimlet radicchiosalat
¾ liter Hjertesalat revet i grove stykker