Saltet mørbrad med rødbedesalat
60+ min

Saltet mørbrad med rødbedesalat

Saltning er ikke længere en særlig udbredt tilberedningsmetode, men prøv det - det er lækkert!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltet mørbrad med rødbedesalat

Saltning er ikke længere en særlig udbredt tilberedningsmetode, men prøv det - det er lækkert!

Antal portioner

Saltning

  • 2 svinemørbrader (ca. 450 g)
  • 2 spsk groft salt
  • 2 tsk sukker

Sennepsdressing

Rødbedesalat

  • 5 små hele rødbeder (ca. 650 g)
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 50 g store kapers med stilk - i hele og halve
  • 1 liter vand

Pynt

  • store kapers med stilk

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - skrællede og stegt i ovnen

Fremgangsmåde:

Saltning

Afpuds mørbradene for sener og hinder. Bland salt og sukker. Fordel blandingen på kødet - mindst på de tynde steder. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.

Sennepsdressing

Vend kvark sammen med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Rødbedesalat

Skyl imens rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 35 min. eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i tykke stave og læg dem lagvis med rødløg og kapers i en skål.

Kom kødet i en gryde og tilsæt koldt vand. Bring vandet i kog og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Fjern skummet med en ske og mål derefter kødets centrumstemperatur med et stegetermometer. Den skal være ca. 60°. Tag gryden af varmen og lad kødet hvile i vandet - stadig under låg - i ca. 10 min.

Rør evt. sennepsdressingen op med lidt vand hvis den er for tyk. Smag dressingen til og server den sammen med rødbedesalat, mørbrad i skiver og de stegte kartofler.

Tip

I stedet for kvark kan man bruge Karolines Køkken cremefraiche 18%.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 26 %
Print

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Rødbeden er toneangivende for denne lækre ret, og peger vinvalget over på en rødvin på barbera-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød