Saltet mørbrad med rødbedesalat

2 timer 45 min
Arbejdstid: 55 min
Saltet mørbrad med rødbedesalat

Saltning er ikke længere en særlig udbredt tilberedningsmetode, men prøv det - det er lækkert!

Ingredienser

Saltning

2 Svinemørbrader (ca. 450 g)
2 spsk Groft salt
2 tsk Sukker

Sennepsdressing

300 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
3 spsk Dijonnaise
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Rødbedesalat

5 Små hele rødbeder (ca. 650 g)
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
50 g Kapersbær - i hele og halve
1 liter Vand

Pynt

Kapersbær

Tilbehør

1 kg Kartofler - skrællede og stegt i ovnen

Sådan gør du

Saltning

  • Afpuds mørbradene for sener og hinder.
  • Bland salt og sukker. Fordel blandingen på kødet - mindst på de tynde steder. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.

Sennepsdressing

  • Vend kvark sammen med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Rødbedesalat

  • Skyl imens rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 35 min. eller til de er møre.
  • Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand.
  • Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen.
  • Skær rødbederne i tykke stave og læg dem lagvis med rødløg og kapers i en skål.
  • Kom kødet i en gryde og tilsæt koldt vand. Bring vandet i kog og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Fjern skummet med en ske og mål derefter kødets centrumstemperatur med et stegetermometer. Den skal være ca. 60°. Tag gryden af varmen og lad kødet hvile i vandet - stadig under låg - i ca. 10 min.
  • Rør evt. sennepsdressingen op med lidt vand hvis den er for tyk. Smag dressingen til og server den sammen med rødbedesalat, mørbrad i skiver og de stegte kartofler.

I stedet for kvark kan man bruge Arla Karolines Køkken® cremefraiche 18%.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8711 kJ / 2082 kcal

Næringsindhold pr. 100g

213 kJ / 51 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30,5 % 3,8 g
Kulhydrat: 51,2 % 6,4 g
Fedt: 18,3 % 1,1 g
Relateret video Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/saltet-morbrad-med-rodbedesalat/