Saltet mørbrad med rødbedesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Saltning er ikke længere en særlig udbredt tilberedningsmetode, men prøv det - det er lækkert!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Saltning

  • 2 svinemørbrader (ca. 450 g)
  • 2 spsk groft salt
  • 2 tsk sukker

Sennepsdressing

Rødbedesalat

  • 5 små hele rødbeder (ca. 650 g)
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 50 g kapersbær - i hele og halve
  • 1 liter vand

Pynt

  • kapersbær

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - skrællede og stegt i ovnen

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Saltning

Afpuds mørbradene for sener og hinder. Bland salt og sukker. Fordel blandingen på kødet - mindst på de tynde steder. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.

Sennepsdressing

Vend kvark sammen med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Rødbedesalat

Skyl imens rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 35 min. eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i tykke stave og læg dem lagvis med rødløg og kapers i en skål.

Kom kødet i en gryde og tilsæt koldt vand. Bring vandet i kog og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Fjern skummet med en ske og mål derefter kødets centrumstemperatur med et stegetermometer. Den skal være ca. 60°. Tag gryden af varmen og lad kødet hvile i vandet - stadig under låg - i ca. 10 min.

Rør evt. sennepsdressingen op med lidt vand hvis den er for tyk. Smag dressingen til og server den sammen med rødbedesalat, mørbrad i skiver og de stegte kartofler.

Tip

I stedet for kvark kan man bruge Karolines Køkken cremefraiche 18%.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Rødbeden er toneangivende for denne lækre ret, og peger vinvalget over på en rødvin på barbera-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød

Andre gode forslag