Saltet mørbrad med rødbedesalat

Saltet mørbrad med rødbedesalat

60+ min
Saltning er ikke længere en særlig udbredt tilberedningsmetode, men prøv det - det er lækkert!

Sådan gør du

Saltning
  • Afpuds mørbradene for sener og hinder. Bland salt og sukker. Fordel blandingen på kødet - mindst på de tynde steder. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.
Sennepsdressing
  • Vend kvark sammen med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Rødbedesalat
  • Skyl imens rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 35 min. eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i tykke stave og læg dem lagvis med rødløg og kapers i en skål.
  • Kom kødet i en gryde og tilsæt koldt vand. Bring vandet i kog og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Fjern skummet med en ske og mål derefter kødets centrumstemperatur med et stegetermometer. Den skal være ca. 60°. Tag gryden af varmen og lad kødet hvile i vandet - stadig under låg - i ca. 10 min.
  • Rør evt. sennepsdressingen op med lidt vand hvis den er for tyk. Smag dressingen til og server den sammen med rødbedesalat, mørbrad i skiver og de stegte kartofler.
Tip
  • I stedet for kvark kan man bruge Arla Karolines Køkken® cremefraiche 18%.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8716 kJ / 2083 kcal

Næringsindhold pr. 100g

213 kJ / 51 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30,5 % 3,8 g
Kulhydrat: 51,2 % 6,4 g
Fedt: 18,3 % 1,1 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Saltning
Svinemørbrader (ca. 450 g)
2
Groft salt
2 spsk
Sukker
2 tsk
Sennepsdressing
Kvark
300 g
Dijonnaise
3 spsk
Sukker
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rødbedesalat
Små hele rødbeder (ca. 650 g)
5
Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
1
Kapersbær - i hele og halve
50 g
Vand
1 liter
Pynt
Kapersbær
Tilbehør
Kartofler - skrællede og stegt i ovnen
1 kg