Sandwich med chilispread og lynsyltede grøntsager

Sandwich med chilispread og lynsyltede grøntsager

30 min
En superlækker sandwich med lidt af det hele.....syrligt fra de lynsyltede grøntsager, lidt stærkt fra chilispreaden, lunt fra skinkeschnitzlerne og cremet fra avocadoen.
https://www.arla.dk/opskrifter/sandwich-med-chilispread-og-lynsyltede-grontsager/

Sådan gør du

Lynsyltede grøntsager
  • Kom radiser, forårsløg og agurk i en skål og vend grøntsagerne med citronsaft, sukker og salt. Lad grøntsagerne trække på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til og lad de lynsyltede grøntsager dryppe af i en sigte.
Chilispread
  • Mos osten og rør den blød med mælken. Vend chili og citronskal i og smag til.
  • Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skinkeschnitzlerne ca. ½ min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i 3-4 min. - vend af og til. Skær schnitzlerne i meget tynde skiver.
  • Flæk bollerne og lun dem på en brødrister. Smør bollerne med chilispread og læg dem sammen om salatblade, skinkekød, avocado og lynsyltede grøntsager.
Energiindhold for hele retten:

10931 kJ / 2613 kcal

Næringsindhold pr. 100g

664 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 21,5 % 8,4 g
Kulhydrat: 37,6 % 14,7 g
Fedt: 40,9 % 7,3 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Lynsyltede grøntsager
125 g Radiser i tynde skiver
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 Agurk i halve skiver (ca. 250 g)
3 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Sukker
¾ tsk Groft salt
Chilispread
100 g Salatost i tern
2 spsk Mælk
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 Skinkeschnitzler (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
4 Grove sandwichboller (ca. 380 g)
50 g Skyllede blade af hjertesalat
1 Avocado i lange tynde skiver (ca. 100 g)