Sarah Bernhardt kager

Sarah Bernhardt kager

60+ min
Fryseegnet
Lækre Sarah Bernhardt kager med sprøde makroner og chokoladecreme. Pynt kagerne efterhånden som de bliver dyppet i den smeltede chokolade med dit yndlingspynt. Denne opskrift er en af dem, som har givet flest forbrugerspørgsmål - fordi den ikke altid lykkedes. Det viste sig næsten altid, at det var fordi forbrugerne lavede dobbelt portion - uden at øge indkogningstiden tilsvarende.

Sådan gør du

Chokoladecreme
  • Kog fløden op i en tykbundet gryde. Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i fløden.
  • Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet til den stivner, ca. 4 timer.
Samling af Sarah Bernhardt kagerne
  • Smør chokoladecremen på makronerne, så cremen danner en top.
  • Stil kagerne koldt nogle timer.
Chokoladeovertræk
  • Smelt eller temperer chokoladen.
  • Kom den smeltede chokolade i en lille skål/glas med høje kanter - så du har god dybde til at dyppe kagerne i chokoladen.
  • Pynt gerne kagerne efterhånden ,som de bliver overtrukket. Stil kagerne koldt - evt. til næste dag. Server Sarah Bernhardt kagerne kolde.

Vil du lave dobbelt portion skal du også koge chokoladeblandingen dobbelt så lang tid, og det tager længere tid for cremen at blive iskold. Du kan også lave kagerne med lys mælkechokolade eller med lyst fyld og mørkt overtræk.

Kagerne kan fryses. Tø dem op på køkkenbordet i ca. ½ time.

Energiindhold for hele retten:

11045 kJ / 2640 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1838 kJ / 439 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 5,1 % 5,6 g
Kulhydrat: 33,7 % 36,5 g
Fedt: 61,2 % 30,4 g
Mere inspiration
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Chokoladecreme
2 dl Piskefløde
75 g Mørk chokolade
30 Makroner (ca. 4 cm i diameter)
200 g Smeltet mørk chokolade
Pynt
Tørrede blomster, frysetørret hindbær eller guldstøv