Satayspyd med bønnesalat

30 min
Satayspyd med bønnesalat

De lækre, saftige satayspyd består af svinemørbrad vendt i sataydressing af bl.a. peanuts, kokos, ingefær og chili. Hyg jer ude ved grillen - eller inde, hvor du kan stege spyddene i grillpande.

Ingredienser

Satayspyd og -dressing

250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
4 spsk Grofthakkede peanuts
3 spsk Kokosmel
2 Små hakkede fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Hakket rød chilipeber
2 spsk Sojasauce
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
4 Bambusspyd - ca. 20 cm lange

Bønnesalat

400 g Dampede grønne bønner
250 g Cherrytomater i halve
3 dl Frisk koriander
¾ tsk Groft salt

Tilbehør

240 g Lunt, evt. grillet naanbrød

Sådan gør du

Satayspyd og -dressing

  • Vend kvarken godt sammen med peanuts, kokosmel, hvidløg, ingefær, chili og sojasauce. Smag til.
  • Kom ca. 1½ dl af sataydressingen i en skål, rør den med 2 spsk vand og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Kom resten af sataydressingen i en frysepose.
  • Skær den afpudsede mørbrad i ca. 20 tern og kom dem i posen. Massér dressingen godt ind i kødet og lad det marinere i køleskabet i mindst 15 min.
  • Lad imens en grill eller grillpande blive godt varm. Fordel kødet på 4 spyd og grill spyddene på alle sider i ca. 8 min.

Bønnesalat

  • Anret bønner, tomater og korianderblade i et fad. Drys med salt.
  • Server bønnesalaten sammen med de varme satayspyd, dressing og lunt naanbrød.

I stedet for svinemørbrad, kan du bruge kyllingefilet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7476 kJ / 1787 kcal

Næringsindhold pr. 100g

413 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 38,8 % 9,4 g
Kulhydrat: 32,5 % 7,9 g
Fedt: 28,7 % 3,2 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/satayspyd-med-bonnesalat/