Aspargespande med rejer

Aspargespande med rejer

20 min
Aspargespande med rejer er en nem og hurtig ret, som smager af forår og sommer. Vi bliver opfordret til at spise flere fisk og skaldyr, og der er rejer lige til højrebenet. De fleste både børn og voksne er vilde med rejer og der er ikke meget arbejde forbundet med at servere dem - med mindre du altså vælger at pille rejerne selv. Aspargespande med rejer er lækker mad på en helt almindelig hverdag.....og så er maden klar på nogenlunde den tid, det tager at koge pasta. Velbekomme!
https://www.arla.dk/opskrifter/aspargespande-med-rejer-/

Sådan gør du

Aspargespande
  • Flæk agurkerne. Skrab kernerne ud med en teske og skær agurkerne i skiver.
  • Bring fløde, citronsaft, chilisauce, salt og asparges i kog i en pande. Lad fløden koge ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Tag panden af varmen, drys saucejævner i under omrøring og tilsæt agurkeskiver. Kog aspargespanden ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Vend rejerne i, varm retten godt igennem og smag til. Pynt med dild og server aspargespanden med nykogt pasta.

Hvis dine agurker er slanke og faste, behøver du ikke fjerne kernerne. Er de derimod tykke, med mange kerner, bliver det en lidt vandet affære, hvis ikke du fjerner dem.

Energiindhold for hele retten:

9279 kJ / 2218 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 22,2 % 5,1 g
Kulhydrat: 65,3 % 15,1 g
Fedt: 12,5 % 1,3 g
Mere inspiration

Her er en opskrift mere med rejer og asparges.

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Aspargespande
2 Agurker (ca. 500 g)
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Sød chilisauce
½ tsk Groft salt
300 g Grønne asparges i mindre stykker
1 tsk Lys saucejævner
300 g Optøede, frosne rejer
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
400 g Tørret pasta, fx spaghetti - koges