Selleripostej

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Selleripostej

Selleripostej er velsmagene og nem aftensmad til en af de grønne, kødfrie dage. Når først selleripostejen er i ovnen passer den sig selv, og du har tid til at lave den farverige tomatsalat....og slappe lidt af.....måske! Selleripostej er en af de retter, mange taler om, men ikke så tit får lavet - synd, for det er en virkelig velsmagende ret, som både fungerer varm og kold.

Ingredienser

Selleripostej

400 g Hytteost
2 spsk Hvedemel
200 g Fintrevet knoldselleri
2 Hakkede løg (ca. 150 g)
4 spsk Hakket persille
4 Æg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tomatsalat

400 g Cherrytomater i halve
100 g Soltørrede abrikoser i tynde strimler
2 Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
3 spsk Hakket persille
½ tsk Groft salt
1½ spsk Rapsolie
1 tsk Hvid balsamicoeddike

Tilbehør

Ristet rugbrød

Sådan gør du

Selleripostej

  • Bland hytteost med hvedemel og de øvrige ingredienser.
  • Kom blandingen i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter).
  • Bag selleripostejen midt i ovnen ca. 55 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tomatsalat

  • Anret tomaterne i et fad og drys med abrikoser, løg, persille og salt.
  • Dryp olie og eddike over tomatsalaten og server den til den varme selleripostej sammen med ristet rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7784 kJ / 1860 kcal

Næringsindhold pr. 100g

414 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 22,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 51,1 % 12,4 g
Fedt: 26,8 % 3 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/selleripostej/