Sellerisalat til and
1 timer

Sellerisalat til and

Selleri indeholder masser af gode grove kostfibre, C- og K-vitamin og B6 samt mineralet kalium.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sellerisalat til and

Selleri indeholder masser af gode grove kostfibre, C- og K-vitamin og B6 samt mineralet kalium.

Antal portioner
  • 1 liter kogende vand
  • 200 g knoldselleri i tynde stave
  • 3 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk honning
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 stilke bladselleri i tynde skiver
  • ¾ liter radicchiosalat i tynde strimler
  • 1 potte brøndkarse i buketter

Hertil

  • 3 stegt andebryster (ca. 900 g)
  • 300 g landbrød

Fremgangsmåde:

Hæld det kogende vand over selleristavene og lad dem stå i ca. 5 min. Lad sellerien dryppe af i en sigte. Vend fraiche, sennep, honning, citronsaft, salt og peber sammen. Vend selleristave og bladselleri i. Stil sellerisalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Fordel radicchiosalaten i et fad. Læg herpå sellerisalaten og pynt med brøndkarse.

Tip

I stedet for sennep og honning kan man bruge 4 tsk dijonsennep med honning (færdigkøbt).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 75 %
Print

Vin match

Zinfandel Californien, USA

Andekød ledsages bedst af en vin med sødme, og til denne ret vil det fungere rigtig godt med en rødvin på zinfandel-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til and