Shepherdspie med grov mos
1 timer

Shepherdspie med grov mos

Shepherd betyder hyrde. En herlig engelsk klassiker, der luner på en kold dag.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Shepherdspie med grov mos

Shepherd betyder hyrde. En herlig engelsk klassiker, der luner på en kold dag.

Antal portioner

Kartoffelmos

  • 1 liter vand
  • 1 kg skrællede melede kartofler i mindre stykker
  • 2 dl mælk
  • 10 g smør
  • 1 finthakket rød chilipeber (ca. 1 spsk)
  • 1 tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 6 groftrevne gulerødder
  • 2 røde peberfrugter i små tern
  • 3 små fed hvidløg i tynde skiver
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ½ liter Karolines Køkken® Rødvinssauce
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g dampede grøntsager, fx haricots verts

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos

Kog vand og kartofler i en stor, tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem meget groft, fx med en grydeske, sammen med mælk, smør, chilipeber og salt. Smag kartoffelmosen til.

Lad imens halvdelen af smørret blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder, peberfrugter og hvidløg i ca. 3 min. Tag grøntsagerne op og varm resten af smørret. Svits kødet i ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Kom grøntsagerne tilbage i panden sammen med rødvinssauce, sukker, salt og peber. Varm saucen igennem og smag til.

Kom kødsaucen i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Fordel forsigtigt kartoffelmosen på saucen - lad ca. 2 cm være fri langs kanten af fadet. Gratiner shepherdspien midt i ovnen.

Tip

Man kan evt. nøjes med at komme chili i halvdelen af mosen, og lave en stærk og en mildere side af shepherdspien.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 27 %
Print