Salat med kartofler og marinerede sild
25 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
Salat med kartofler med marinerede sild er et godt bud på en anderledes frokost. Peberrodsdressingen giver lidt bid til salaten. Du kan efter smag skrue op eller ned for styrken ved at tilsætte mere eller mindre peberrod. Prøv denne opskrift næste gang du får gæster.
Ingredienser
|
3½ dl
A38 naturel
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Fintrevet frisk peberrod
|
|
|
¾ tsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 liter
Romainesalat revet i grove stykker (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
500 g
Kolde, pillede kartofler i skiver
|
|
|
400 g
Kolde, dampede grønne bønner
|
|
|
6
Marinerede sild i 2-3 cm strimler
|
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
|
3
Hårdkogte æg i kvarte
|
|
|
1 lille bakke karse
|
Tilbehør
|
240 g
Groft rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for marinerede sild kan du bruge kryddersild eller en anden fed fisk.
Salaten egner sig også godt som en del af en frokost til 6-8 personer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
381 kJ / 91 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g |
| Protein: | 4,4 g |
| Fedt: | 2,8 g |
| Kulhydrat: | 11,9 g |
Relateret video
Sådan koger du æg
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.