Sirupskage med smør

1 time 5 min
Sirupskage med smør

Sirupskagen bliver kun bedre efter et par dage. Den serveres i skiver smurt med koldt smør.

Ingredienser

2 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
125 g Smør
250 g Sirup (ca. 1¾ dl)
2 tsk Stødt kanel
1½ tsk Stødt nellike
½ tsk Stødt kardemomme
½ tsk Stødt ingefær
½ tsk Natron
350 g Hvedemel (ca. 6 dl)
1¼ dl Kærnemælk

Tilbehør

175 g Koldt smør

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker skummende. Smelt smør og sirup, og vend det i æggeblandingen. Bland krydderier, natron og hvedemel sammen og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med kærnemælken. Hæld dejen i 2 smurte franskbrødsforme, der hver rummer ca. 1½ liter. Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn. Skær ved serveringen kagerne i skiver og smør dem med smør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22653 kJ / 5414 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1630 kJ / 389 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 53,5 % 51,3 g
Fedt: 42,8 % 18,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sirupskage-med-smor/