Skaldyrssalat med safransalatsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Blåmuslinger, krabbekløer, jomfruhummerhaler og rejer ... mums mums mums!

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 800 g små, nye kartofler - skrubbede
  • 2 kg friske blåmuslinger i skal
  • 2 dl hvidvin
  • 2 tsk groft salt
  • 1 kg krabbekløer - kogte
  • 24 jomfruhummerhaler - kogte og pillede
  • 36 store rejer med skal - kogte
  • 1 kantalupmelon
  • 2 bakker mizunasalat eller rucolasalat

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartoflerne netop møre med salt og skyl dem under den kolde hane. Lad dem køle af. Opbevar dem i køleskab, indtil salaten skal anrettes. Rens blåmuslingerne grundigt under rindende vand. Bank muslingerne mod bordkanten. De muslinger, der ikke lukker sig eller er beskadigede, kasseres. Hæld muslingerne i en stor gryde sammen med hvidvin og salt, og damp dem 3-5 minutter under låg ved god varme. Ryst gryden et par gange. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Pil muslingerne ud af skallerne, men gem 12 muslinger i skal til pynt. Slå krabbekløerne let i stykker med en hammer eller skaftet af en tung kniv. Befri melonen for skal og kerner og skær den i tynde både. Skyl og tør salaten.

Anret kartofler, mizunasalat, melonbåde og skaldyr til en grov salat og server straks sammen med safransalatsauce.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Safran fungerer rigtig godt med fadlagrede vine, og her vil en hvidvin på chardonnay være rigtig god, fx fra bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad