Skaldyrssuppe
30 min

Skaldyrssuppe

Dejlig cremet suppe med piskefløde, hummerhaler og rejer. Velegnet som gæsteforret eller lækker weekendfrokost.
Fryseegnet
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skaldyrssuppe

Dejlig cremet suppe med piskefløde, hummerhaler og rejer. Velegnet som gæsteforret eller lækker weekendfrokost.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • ½ liter vand
  • 1 krebseterning
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 170 g frosne optøede hummerhaler
  • 100 g frosne optøede rejer

Pynt:

  • dildkviste

Tilbehør:

  • 90 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri. Tilsæt vand, krebseterning, hvidvin og delikatessepaprika, og lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min. Si suppen og tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op. Tilsæt hummerhaler og rejer og varm suppen igennem, uden at den koger. Smag til.

Hæld ved anretningen suppen op i varme suppetallerkener. Læg 1 spsk cremefraiche i hver tallerken og herpå lakserogn. Pynt med dildkviste.

Tips

Suppen kan evt. tilsættes 2 spsk cognac. Krebseterning kan erstattes af 1½ spsk hummerfond, fx Touch of taste.

Tips

Suppen kan fryses uden skaldyr.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 69 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En rigtig god, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen vil være det bedste valg til denne suppe, gerne fra Bourgogne. Server ikke helt kold, ca 10 grader Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hummersuppe