Skaldyrssuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(48 vurderinger)

30 min

Dejlig cremet suppe med piskefløde, hummerhaler og rejer. Velegnet som gæsteforret eller lækker weekendfrokost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • ½ liter vand
  • 2 spsk koncentreret hummerfond
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 175 g pillede, kogte jomfruhummerhaler eller hummerkød
  • 100 g pillede, kogte rejer

Pynt

  • dildkviste

Tilbehør

  • 150 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene og tilsæt vand, hummerfond, hvidvin og delikatessepaprika. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min. Si suppen, tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op. Kom hummerhaler og rejer i skaldyrssuppen og varm igennem, uden at den koger. Smag til.

Hæld ved serveringen suppen op i varme suppetallerkener. Læg 1 spsk cremefraiche i hver tallerken og herpå lakserogn. Pynt med dildkviste.

Frysetip

Suppen kan fryses uden skaldyr.

Tips

Du kan lave din egen skaldyrsfond https://www.arla.dk/opskrifter/skaldyrssuppe-med-jomfruhummerspyd/
Du kan evt. tilsætte skaldyrssuppen 2 spsk cognac.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 69 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En rigtig god, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen vil være det bedste valg til denne suppe, gerne fra Bourgogne. Server ikke helt kold, ca 10 grader Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hummersuppe