Skaldyrssuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(58 vurderinger)

30 min

Dejlig cremet suppe med piskefløde, hummerhaler og rejer. Velegnet som gæsteforret eller lækker weekendfrokost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • ½ liter vand
  • 2 spsk koncentreret hummerfond
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 175 g pillede, kogte jomfruhummerhaler eller hummerkød
  • 100 g pillede, kogte rejer

Pynt

  • dildkviste

Tilbehør

  • 150 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene og tilsæt vand, hummerfond, hvidvin og delikatessepaprika. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min. Si suppen, tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op. Kom hummerhaler og rejer i skaldyrssuppen og varm igennem, uden at den koger. Smag til.

Hæld ved serveringen suppen op i varme suppetallerkener. Læg 1 spsk cremefraiche i hver tallerken og herpå lakserogn. Pynt med dildkviste.

Frysetip

Suppen kan fryses uden skaldyr.

Tips

Du kan lave din egen skaldyrsfond https://www.arla.dk/opskrifter/skaldyrssuppe-med-jomfruhummerspyd/
Du kan evt. tilsætte skaldyrssuppen 2 spsk cognac.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 69 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En rigtig god, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen vil være det bedste valg til denne suppe, gerne fra Bourgogne. Server ikke helt kold, ca 10 grader Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hummersuppe