Skaldyrssuppe

Bedømmelse

(47 vurderinger)

30 min

Dejlig cremet suppe med piskefløde, hummerhaler og rejer. Velegnet som gæsteforret eller lækker weekendfrokost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • ½ liter vand
  • 2 spsk koncentreret hummerfond
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 175 g pillede, kogte jomfruhummerhaler
  • 100 g pillede, kogte rejer

Pynt

  • dildkviste

Tilbehør

  • 150 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene og tilsæt vand, krebseterning, hvidvin og delikatessepaprika. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min. Si suppen, tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op. Kom hummerhaler og rejer i skaldyrssuppen og varm igennem, uden at den koger. Smag til.

Hæld ved serveringen suppen op i varme suppetallerkener. Læg 1 spsk cremefraiche i hver tallerken og herpå lakserogn. Pynt med dildkviste.

Frysetip

Suppen kan fryses uden skaldyr.

Tips

Du kan lave din egen skaldyrsfond https://www.arla.dk/opskrifter/skaldyrssuppe-med-jomfruhummerspyd/
Du kan evt. tilsætte skaldyrssuppen 2 spsk cognac.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 69 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En rigtig god, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen vil være det bedste valg til denne suppe, gerne fra Bourgogne. Server ikke helt kold, ca 10 grader Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hummersuppe