Skindstegt torsk med grøntsagsfritter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Uhmm... sprøde grøntsager og sprødstegt fisk med hjemmelavet krydderdressing. Du kan bruge alle slags rodfrugter til fritterne.

Ingredienser

Antal portioner

Grøntsagsfritter

  • 7 gulerødder i stave
  • ¼ knoldselleri i stave
  • 1 kg skrællede kartofler i stave
  • 25 g smeltet smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Krydderdressing

  • 1 dl krydret mayonnaise fx miracle whip balance
  • 3 spsk vand
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 500 g torskehalefilet med skind
  • ½ spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøntsagsfritter

Kom gulerødder, selleri og kartofler i ovnens bradepande beklædt med bagepapir. Fordel smør- & rapsolien over grøntsagerne og drys med salt og peber. Bag grøntsagsfritterne midt i ovnen - vend dem af og til.

Krydderdressing

Rør mayonnaise sammen med vand, hvidløg og sennep. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skær torskehalefileterne i mindre stykker. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fisken med skindsiden nedad og ved jævn varme i ca. 4 min. Drys kødsiden med salt og peber og vend fiskestykkerne. Steg dem, stadig ved jævn varme, ca. 2 min. Server straks sammen med grøntsagsfritter og krydderdressing.

Tips

Prøv også andre rodfrugter når du laver grøntsagsfritter, fx pastinakker og persillerødder. Grøntsagsfritterne kan også tilberedes i varmluftsovn. Bag dem i ca. 25 min. ved 225°. I stedet for torskehalefilet med skind kan man anvende torskefileter uden skind. Steg dem ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En ikke helt tør hvidvin på riesling-druen vil være bedst til denne ret, fx fra Alsace (de viser ofte på bagetiketten hvor tør vinen er). Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hvid fisk