Skindstegt torsk med grøntsagsfritter
60+ min

Skindstegt torsk med grøntsagsfritter

Uhmm... sprøde grøntsager og sprødstegt fisk med hjemmelavet krydderdressing. Du kan bruge alle slags rodfrugter til fritterne.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skindstegt torsk med grøntsagsfritter

Uhmm... sprøde grøntsager og sprødstegt fisk med hjemmelavet krydderdressing. Du kan bruge alle slags rodfrugter til fritterne.

Antal portioner

Grøntsagsfritter

  • 7 gulerødder i stave
  • ¼ knoldselleri i stave
  • 1 kg skrællede kartofler i stave
  • 25 g smeltet smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Krydderdressing

  • 1 dl krydret mayonnaise fx miracle whip balance
  • 3 spsk vand
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 500 g torskehalefileter med skind
  • ½ spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Grøntsagsfritter

Kom gulerødder, selleri og kartofler i ovnens bradepande beklædt med bagepapir. Fordel smør- & rapsolien over grøntsagerne og drys med salt og peber. Bag grøntsagsfritterne midt i ovnen - vend dem af og til.

Krydderdressing

Rør mayonnaise sammen med vand, hvidløg og sennep. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skær torskehalefileterne i mindre stykker. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fisken med skindsiden nedad og ved jævn varme i ca. 4 min. Drys kødsiden med salt og peber og vend fiskestykkerne. Steg dem, stadig ved jævn varme, ca. 2 min. Server straks sammen med grøntsagsfritter og krydderdressing.

Tips

Prøv også andre rodfrugter når du laver grøntsagsfritter, fx pastinakker og persillerødder. Grøntsagsfritterne kan også tilberedes i varmluftsovn. Bag dem i ca. 25 min. ved 225°. I stedet for torskehalefilet med skind kan man anvende torskefileter uden skind. Steg dem ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En ikke helt tør hvidvin på riesling-druen vil være bedst til denne ret, fx fra Alsace (de viser ofte på bagetiketten hvor tør vinen er). Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hvid fisk