Skinkeschnitzler med æble-sennepssauce

Skinkeschnitzler med æble-sennepssauce

45 min
Grønkål, æble, kapers, fraiche og citron er alle ingredienser der smager rigtig godt sammen med grisekødet.

Sådan gør du

Grønkålsris
  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Skær imens de grove stilke og ribber af grønkålsbladene og hak bladene. Tag gryden af varmen og hæld evt. overskydende vand fra risene. Vend den hakkede grønkål i og lad ris og kål trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Kom grønkålsrisene i en skål - lige inden serveringen.
Æble-sennepssauce
  • Pisk mel, sennep og citronsaft sammen i en skål og vend fraichen i. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme i ca. 5 min. Rør vand, salt og fraicheblanding sammen med løgene og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt æbler og kapers (gem lidt af begge dele til pynt). Varm godt igennem og smag til.
Skinkeschnitzler
  • Dup imens skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne ca. ½ min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i 3-4 min. - vend af og til. Læg schnitzlerne i et fad og drys med citronskal og salt. Server straks sammen med æble-sennepssauce og grønkålsris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13093 kJ / 3129 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 21,9 % 6,3 g
Kulhydrat: 45,7 % 13,1 g
Fedt: 32,4 % 4,3 g

Ingredienser

Grønkålsris
Vand
5 dl
Groft salt
1 tsk
Brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
320 g
Skyllede grønkålsblade
250 g
Æble-sennepssauce
Hvedemel
1½ spsk
Dijonsennep
3 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Fraiche
4 dl
Smør
15 g
Finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
3
Vand
1 dl
Groft salt
½ tsk
Røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
2
Kapers - uden lage
50 g
Skinkeschnitzler
Skinkeschnitzler (ca. 500 g)
4
Smør
20 g
Groft salt
½ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk