Skinkeschnitzler med æble-sennepssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Grønkål, æble, kapers, fraiche og citron er alle ingredienser der smager rigtig godt sammen med grisekødet.

Ingredienser

Antal portioner

Grønkålsris

  • 5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 250 g skyllede grønkålsblade

Æble-sennepssauce

  • 1½ spsk hvedemel
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 15 g smør
  • 3 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
  • 50 g kapers - uden lage

Skinkeschnitzler

  • 4 skinkeschnitzler (ca. 500 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Grønkålsris

Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Skær imens de grove stilke og ribber af grønkålsbladene og hak bladene. Tag gryden af varmen og hæld evt. overskydende vand fra risene. Vend den hakkede grønkål i og lad ris og kål trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Kom grønkålsrisene i en skål - lige inden serveringen.

Æble-sennepssauce

Pisk mel, sennep og citronsaft sammen i en skål og vend fraichen i. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme i ca. 5 min. Rør vand, salt og fraicheblanding sammen med løgene og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt æbler og kapers (gem lidt af begge dele til pynt). Varm godt igennem og smag til.

Skinkeschnitzler

Dup imens skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne ca. ½ min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i 3-4 min. - vend af og til. Læg schnitzlerne i et fad og drys med citronskal og salt. Server straks sammen med æble-sennepssauce og grønkålsris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: