Skinkeschnitzler med æble-sennepssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Grønkål, æble, kapers, fraiche og citron er alle ingredienser der smager rigtig godt sammen med grisekødet.

Ingredienser

Antal portioner

Grønkålsris

  • 5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 250 g skyllede grønkålsblade

Æble-sennepssauce

  • 1½ spsk hvedemel
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 15 g smør
  • 3 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
  • 50 g kapers - uden lage

Skinkeschnitzler

  • 4 skinkeschnitzler (ca. 500 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Grønkålsris

Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Skær imens de grove stilke og ribber af grønkålsbladene og hak bladene. Tag gryden af varmen og hæld evt. overskydende vand fra risene. Vend den hakkede grønkål i og lad ris og kål trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Kom grønkålsrisene i en skål - lige inden serveringen.

Æble-sennepssauce

Pisk mel, sennep og citronsaft sammen i en skål og vend fraichen i. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme i ca. 5 min. Rør vand, salt og fraicheblanding sammen med løgene og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt æbler og kapers (gem lidt af begge dele til pynt). Varm godt igennem og smag til.

Skinkeschnitzler

Dup imens skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne ca. ½ min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i 3-4 min. - vend af og til. Læg schnitzlerne i et fad og drys med citronskal og salt. Server straks sammen med æble-sennepssauce og grønkålsris.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: