Skinkewok med sommergrønt og ris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Alt i en gryde eller wok - det er da nemt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g skinke- eller wokstrimler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 blomkål eller spidskål
  • 250 g sukkerærter
  • 1 spsk rapsolie
  • 6 gulerødder i mindre stykker
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 bundt grofthakket kruspersille

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend kødet med salt og peber, og lad det trække. Del imens blomkålen i buketter. Nip sukkerærterne og snit dem i mindre stykker. Lad fedtstoffet blive godt varmt i en wok og svits kødet i ca. 2 min - tag det op. Steg nu gulerødder og blomkål i wokken sammen med hvidløg og ingefær i ca. 5 min. Vend kød og sukkerærter i wokken. Rør den kolde bouillon sammen med citronsaft og majsstivelse og hæld det i wokken. Bring retten i kog og kog i ca. 3 min. under omrøring. Smag til og drys med persille. Server med nykogte ris til.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: