
Skinkewok med sommergrønt og ris
1 timer
Alt i en gryde eller wok - det er da nemt.
Ingredienser
- 500 g skinke- eller wokstrimler
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 blomkål eller spidskål
- 250 g sukkerærter
- 1 spsk rapsolie
- 6 gulerødder i mindre stykker
- 2 små knuste fed hvidløg
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 3 dl hønsebouillon
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk majsstivelse, fx maizena
- 1 bundt grofthakket kruspersille
Tilbehør
- kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
Sådan gør du
Sådan gør du
Vend kødet med salt og peber, og lad det trække. Del imens blomkålen i buketter. Nip sukkerærterne og snit dem i mindre stykker. Lad fedtstoffet blive godt varmt i en wok og svits kødet i ca. 2 min - tag det op. Steg nu gulerødder og blomkål i wokken sammen med hvidløg og ingefær i ca. 5 min. Vend kød og sukkerærter i wokken. Rør den kolde bouillon sammen med citronsaft og majsstivelse og hæld det i wokken. Bring retten i kog og kog i ca. 3 min. under omrøring. Smag til og drys med persille. Server med nykogte ris til.
Hvordan koger man ris
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 10160 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 33,4 g
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 59 %
- Fedt: 15 %