Skinkewok med sommergrønt og ris
1 timer

Skinkewok med sommergrønt og ris

Alt i en gryde eller wok - det er da nemt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkewok med sommergrønt og ris

Alt i en gryde eller wok - det er da nemt.

Antal portioner
  • 500 g skinke- eller wokstrimler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 blomkål eller spidskål
  • 250 g sukkerærter
  • 1 spsk rapsolie
  • 6 gulerødder i mindre stykker
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 bundt grofthakket kruspersille

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Vend kødet med salt og peber, og lad det trække. Del imens blomkålen i buketter. Nip sukkerærterne og snit dem i mindre stykker. Lad fedtstoffet blive godt varmt i en wok og svits kødet i ca. 2 min - tag det op. Steg nu gulerødder og blomkål i wokken sammen med hvidløg og ingefær i ca. 5 min. Vend kød og sukkerærter i wokken. Rør den kolde bouillon sammen med citronsaft og majsstivelse og hæld det i wokken. Bring retten i kog og kog i ca. 3 min. under omrøring. Smag til og drys med persille. Server med nykogte ris til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 15 %
Print