Wok

Wok

35 min
Wok er nem og hurtig aftensmad....der er nærmest kun godt at sige om en wokret. Den smager skønt med den kraftige krydring af lime, chili, ingefær og hvidløg. Wokken er smuk at se på med sine let stegte kulørte grøntsager. Du kan undgå madspild, da stort set alle slags grøntsager kan bruges i en wok. Og endelig er wok jo næsten en one pot, hvor alt kommer i en gryde.

Sådan gør du

Marineret kød
  • Bland limesaft, hvidløg, ingefær, chili og salt i en frysepose.
  • Skær koteletterne eller fileterne i ½ cm tynde strimler.
  • Kom kødet i fryseposen og luk den. Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 10 min.
Nudler
  • Kom nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Efter 1-2 min., under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde.
  • Lad dem dryppe af i en sigte.
Wok
  • Lad imens en wok varme op ved kraftig varme. Kom ca. 1½ spsk af olien i wokken.
  • Steg kødet (med marinade) i ca. 1 min. - undlad at røre for meget, så du køler kødet af. Tag kødet op og hold det varmt.
  • Tilsæt resten af olien og steg gulerødder og porrer i ca. 5 min. - rør af og til.
Ved serveringen
  • Vend de nykogte nudler, det stegte kød og kinakål sammen med de stegte grøntsager i den varme wok. Smag til.
  • Pynt med porretop og server straks.

Kødet får meget kort tid, når det bliver brunet, derfor skal det skæres tyndt. Det skal nok blive gennemstegt, når det bliver vendt sammen med de varme grøntsager og nudler. I stedet for at vende nudler i de svitsede grøntsager og kød, kan du i stedet servere kogte ris til, fx basmatiris.

Energiindhold for hele retten:

7328 kJ / 1751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,8 % 4 g
Kulhydrat: 52,3 % 10,5 g
Fedt: 27,9 % 2,6 g
Mere inspiration

Har I lyst til mere asiatisk inspireret mad, er her en lækker Pad thai.

Pad thai
20 min
Pad thai
(23)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Marineret kød
½ dl Friskpresset limesaft
1 Stort hakket fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1½ tsk Groft salt
2 Grisekoteletter eller kyllingefileter (ca. 250 g)
Nudler
250 g Tørrede ægnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
Wok
2½ spsk Rapsolie
6 Gulerødder i stave (ca. 450 g)
3 Porrer i 1 cm skrå ringe (ca. 375 g)
1 liter Kinakål i strimler
Pynt
Fintstrimlet porretop
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk