Wok
35 min
•
Wok er nem og hurtig aftensmad....der er nærmest kun godt at sige om en wokret. Den smager skønt med den kraftige krydring af lime, chili, ingefær og hvidløg. Wokken er smuk at se på med sine let stegte kulørte grøntsager. Du kan undgå madspild, da stort set alle slags grøntsager kan bruges i en wok. Og endelig er wok jo næsten en one pot, hvor alt kommer i en gryde.
Ingredienser
Marineret kød
½ dl
Friskpresset limesaft
|
|
---|---|
1
Stort hakket fed hvidløg
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
2
Grisekoteletter eller kyllingefileter (ca. 250 g)
|
Nudler
250 g
Tørrede ægnudler
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Wok
2½ spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
6
Gulerødder i stave (ca. 450 g)
|
|
3
Porrer i 1 cm skrå ringe (ca. 375 g)
|
1 liter
Kinakål i strimler
|
---|
Pynt
Fintstrimlet porretop
|
---|
Sådan gør du
Marineret kød
Nudler
Wok
Ved serveringen
Kødet får meget kort tid, når det bliver brunet, derfor skal det skæres tyndt. Det skal nok blive gennemstegt, når det bliver vendt sammen med de varme grøntsager og nudler. I stedet for at vende nudler i de svitsede grøntsager og kød, kan du i stedet servere kogte ris til, fx basmatiris.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7328 kJ / 1751 kcal
Næringsindhold pr. 100g
341 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 19,8 % | 4 g |
Kulhydrat: | 52,3 % | 10,5 g |
Fedt: | 27,9 % | 2,6 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.