Wok med skinkekød og nudler
45 min

Wok med skinkekød og nudler

Wok med svinekød og nudler er en lækker wok opskrift med skinke, gulerødder og porrer. Den smagfulde marianade med ingefær og hvidløg sikrer en dejlig smag. Glæd dig!
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med skinkekød og nudler

Wok med svinekød og nudler er en lækker wok opskrift med skinke, gulerødder og porrer. Den smagfulde marianade med ingefær og hvidløg sikrer en dejlig smag. Glæd dig!

Antal portioner

Marinade

  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • ¾ tsk stødt ingefær
  • 1½ tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 3 spsk rapsolie
  • 5 gulerødder i stave
  • 2 porrer i 1 cm skrå ringe

Nudler

  • 400 g tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 liter kinakål i strimler

Pynt

  • fintstrimlet porrer

Fremgangsmåde:

Marinade

Bland citronsaft, hvidløg og krydderier i en plastikpose, egnet til madlavning.

Kom wokstrimlerne i posen og luk den. Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 10 min.

Lad fedtstoffet blive varm i en wok eller stegegryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits gulerødderne i ca. 1 min. Tilsæt porrer og wokstrimler med marinade og svits videre i ca. 4 min.

Nudler

Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min., under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Vend de nykogte nudler og kinakålen sammen med de svitsede grøntsager og kød i den varme wok. Smag til. Pynt med porretop og server straks.

Tip

I stedet for at vende de svitsede grøntsager og kød sammen med ægnudler kan grøntsager og kød serveres til 320 g løse ris, fx basmatiris.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 19 %
Print