Skovbærkoldskål

15 min
Skovbærkoldskål

Skøn iskold koldskål med bær og sprød rugbrød. Lækker både som før og efterret - eller om eftermiddagen efter skole.

Ingredienser

5 dl Yoghurt med skovbær
4 dl Kærnemælk
1 spsk Akaciehonning
1½ tsk Citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Vaniljepulver
150 g Frosne skovbær
240 g Hårdristet mørkt rugbrød i små tern

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

  • Kom skyr, kærnemælk, honning og de øvrige ingredienser i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. - eller til blandingen er jævn. Server med ristet rugbrød og pynt med citronmelisse.

Du kan vende de nyristede rugbrødsstykker i lidt kanel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4083 kJ / 976 kcal

Næringsindhold pr. 100g

304 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 20,6 % 3,7 g
Kulhydrat: 73,8 % 13,2 g
Fedt: 5,6 % 0,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skovbarkoldskal/