Skyr med havtorn-brombærsirup

30 min
Skyr med havtorn-brombærsirup

Havtorn kaldes også for nordens passionsfrugt. Bærret er lille gult og utroligt smukt med en både særpræget duft og smag.

Ingredienser

Havtorn-brombærsirup

1 dl Ahornsirup
75 g Optøede havtorn
100 g Brombær

Sprøde rugflager

50 g Rugflager (ca. 1 dl)
25 g Smeltet smør
1 spsk Rørsukker
½ liter Skyr naturel

Sådan gør du

Havtorn-brombærsirup

  • Kom ahornsiruppen i en lille gryde og kog den uden låg i ca. 8 min. eller til der er ca. ½ dl tilbage. Tag gryden af varmen og kom havtorn og brombær i. Vend forsigtigt rundt og lad siruppen køle af.

Sprøde rugflager

  • Vend rugflager, smør og sukker godt sammen. Kom rugflagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn - rør af og til. Lad de sprøde rugflager køle helt af.
  • Anret skyr i små skåle og hæld havtorn-brombærsirup over lige inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5223 kJ / 1248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

579 kJ / 138 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 21,6 % 7,4 g
Kulhydrat: 59,8 % 20,4 g
Fedt: 18,6 % 2,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skyr-med-havtorn-brombarsirup/