Skyr med havtorn-brombærsirup

Skyr med havtorn-brombærsirup

30 min
Havtorn kaldes også for nordens passionsfrugt. Bærret er lille gult og utroligt smukt med en både særpræget duft og smag.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - tradtionel ovn.

Havtorn-brombærsirup
  • Kom ahornsiruppen i en lille gryde og kog den uden låg i ca. 8 min. eller til der er ca. ½ dl tilbage. Tag gryden af varmen og kom havtorn og brombær i. Vend forsigtigt rundt og lad siruppen køle af.
Sprøde rugflager
  • Vend rugflager, smør og sukker godt sammen. Kom rugflagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - rør af og til. Lad de sprøde rugflager køle helt af.
  • Anret skyr i små skåle og hæld havtorn-brombærsirup over lige inden serveringen.
Energiindhold for hele retten:

5217 kJ / 1247 kcal

Næringsindhold pr. 100g

578 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 21,6 % 7,4 g
Kulhydrat: 59,9 % 20,4 g
Fedt: 18,5 % 2,9 g

Ingredienser

Havtorn-brombærsirup
1 dl Ahornsirup
75 g Optøede havtorn
100 g Brombær
Sprøde rugflager
50 g Rugflager (ca. 1 dl)
25 g Smeltet smør
1 spsk Rørsukker
½ liter Skyr naturel
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk