Skyr med havtorn-brombærsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

30 min

Havtorn kaldes også for nordens passionsfrugt. Bærret er lille gult og utroligt smukt med en både særpræget duft og smag.

Ingredienser

Antal portioner

Havtorn-brombærsirup

  • 1 dl ahornsirup
  • 1 dl optøede havtorn
  • 2 dl brombær

Sprøde rugflager

  • 50 g rugflager (ca. 1 dl)
  • 25 g smeltet smør
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ liter Karolines Køkken® Skyr 0,2%

Sådan gør du

Sådan gør du

Havtorn-brombærsirup

Kom ahornsiruppen i en lille gryde og kog den uden låg i ca. 8 min. eller til der er ca. ½ dl tilbage. Tag gryden af varmen og kom havtorn og brombær i. Vend forsigtigt rundt og lad siruppen køle af.

Sprøde rugflager

Vend rugflager, smør og sukker godt sammen. Kom rugflagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - rør af og til. Lad de sprøde rugflager køle helt af.

Anret skyr i små skåle og hæld havtorn-brombærsirup over lige inden serveringen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde: