Æblekage

Æblekage

60+ min
Fryseegnet
Æblekage - en rigtig klassiker på kagebordet! Denne æblekage er med undertoner af ingefær og kardemomme. Æblekagen er meget saftig og lækker, da der både er revne æbler i dejen - og æblebåde på toppen. Server gerne æblekagen med med iskoldt flødeskum eller creme fraiche.
https://www.arla.dk/opskrifter/ablekage/

Sådan gør du

Æblekage
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smør og ingefær og rør dejen godt sammen.
  • Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen og rør det i æggeblandingen. Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Skær de resterende æbler i tynde både, vend dem med limesaft og stik æblebådene ned i dejen - taglagt og i cirkelfacon. Bag æblekagen midt i ovnen ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
Ved serveringen
  • Drys æblekagen med flormelis og server den med flødeskum eller creme fraiche.

Du kan undlade ingefær og kardemomme - og tilsætte kanel , så har du en mere klassisk æblekage.

Energiindhold for hele retten:

19251 kJ / 4601 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1036 kJ / 248 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3,8 % 2,3 g
Kulhydrat: 43,3 % 26,4 g
Fedt: 52,9 % 14,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Æblekage
3 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
200 g Smør - smeltet
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
200 g Hvedemel (ca. 3¼ dl)
1½ tsk Bagepulver
1 tsk Stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
½ tsk Groft salt
5 Store, røde æbler, fx jonagold (ca. 750 g)
2 spsk Friskpresset limesaft
Pynt
Flormelis
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum - eller creme fraiche