Små æblekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

45 min

Bløde amerikanske portionskager med sprøde granatæblekerner.

Ingredienser

Antal portioner

  • 75 g smør
  • 3 æbler i tern, fx pink lady (ca. 375 g)
  • 75 g sukker (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ dl mælk
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 dl kerner fra granatæble (ca. 50 g)

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte ved jævn varme i en pande. Hæld ½ dl af det smeltede smør i en skål. Steg æblerne i resten af smørret ved kraftig varme i ca. 3 min. Drys med 1 spsk af sukkeret og steg i yderligere ca. 1 min.

Rør imens resten af sukkeret i det smeltede smør sammen med salt, vaniljesukker, mælk, mel og bagepulver. Rør æbler og granatæblekerner ned i dejen. Fordel dejen i 6 små smurte ovnfaste forme (a ca. 2 dl). Bag de små æblekager midt i ovnen. Lad dem køle let af på en bagerist og server dem med iskold flødeskum til.

Bagetid

15-20 min. ved 225°.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: