Små citrontærter

Små citrontærter

1 time 5 min
En skøn klassiker - med det perfekte forhold mellem sprød mørdejsbund, syrlig citroncreme og sød marengs.
https://www.arla.dk/opskrifter/sma-citrontarter-med-marengslag/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tærtebunde
  • Bland hvedemel og flormelis.
  • Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml dejen med vand og fordel den i 12 små tærteforme (á ca. 1 dl) - helt op til kanten.
  • Sæt formene i køleskabet i mindst 1 time.
  • Bag bundene midt i ovnen. Tag dem forsigtigt ud og køl helt af på en bagerist.
Citroncreme
  • Smelt smørret sammen med citronskal og -saft.
  • Pisk, i en tykbundet gryde, æggeblommer, -hvider og sukker godt sammen.
  • Tilsæt den varme smørblanding lidt ad gangen.
  • Varm blandingen, under konstant omrøring, ved jævn varme det tager 3-5 min. til den begynder at tykne.
  • Sigt evt. cremen (så du fjerner citronskallen), fordel den i bundene og stil tærterne i køleskabet i mindst 1 time.
Marengs
  • Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs - til sukkeret er opløst, det tager ca. 5 min.
  • Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller teske. Brænd marengsen let med en gasbrænder og med spiselige blomster.

Du kan også brænde marengsen ca. 2 min. under grill øverst i ovnen med ovnlågen åben. Hold øje med tærtene - marengsen skal kun lige tage farve og det går lige pludselig hurtigt. Du kan lave en stor citrontærte - så er bagetiden ca. 20 min.

Energiindhold for hele retten:

12448 kJ / 2975 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1556 kJ / 372 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,2 % 4,8 g
Kulhydrat: 40,2 % 36,8 g
Fedt: 54,6 % 23 g

Ingredienser

Tærtebunde
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
3 spsk Flormelis
100 g Smør
1½ spsk Vand
Citroncreme
100 g Smør
1½ spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset citronsaft
4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
Marengs - lige før serveringen
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
4 spsk Sukker
½ tsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Spiselige blomster