Små citrontærter med marengslåg
60+ min

Små citrontærter med marengslåg

En skøn klassiker - med det perfekte forhold mellem sprød bund og blød creme, og syrlig citroncreme til sød marengs.
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små citrontærter med marengslåg

En skøn klassiker - med det perfekte forhold mellem sprød bund og blød creme, og syrlig citroncreme til sød marengs.

12 stk

Antal portioner

Tærtebunde

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g smør
  • 1½ spsk vand

Citroncreme

  • 100 g smør
  • 1½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Marengs - lige før serveringen

  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Tærtebunde

Bland hvedemel og flormelis. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med vand og fordel den i 12 små tærteforme (a ca. 1 dl) – helt op til kanten. Sæt formene i køleskabet i mindst 1 time. Bag bundene midt i ovnen. Tag dem forsigtigt ud og køl helt af på en bagerist.

Citroncreme

Smelt smørret sammen med citronskal og -saft. Pisk, i en tykbundet gryde, æggeblommer, -hvider og sukker godt sammen. Tilsæt den varme smørblanding lidt ad gangen. Varm blandingen, under konstant omrøring, ved jævn varme det tager 3-5 min. til den begynder at tykne. Sigt evt. cremen (så du fjerner citronskallen), fordel den i bundene og stil tærterne i køleskabet i mindst 1 time.

Marengs

Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs – til sukkeret er opløst, det tager ca. 5 min. Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller teske. Grill øverst i ovnen med ovnlågen åben – marengsen skal kun lige tage farve. Server helst citrontærterne, mens marengsen er lun.

Tips

Du kan også give marengsen farve med en gasbrænder. Og du kan lave en stor citrontærte – så er bagetiden ca. 20 min.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 54 %
Print