Små citrontærter med marengslåg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

60+ min

En skøn klassiker - med det perfekte forhold mellem sprød bund og blød creme, og syrlig citroncreme til sød marengs.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

12 stk

Antal portioner

Tærtebunde

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g smør
  • 1½ spsk vand

Citroncreme

  • 100 g smør
  • 1½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Marengs - lige før serveringen

  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk friskpresset citronsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebunde

Bland hvedemel og flormelis. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med vand og fordel den i 12 små tærteforme (a ca. 1 dl) - helt op til kanten. Sæt formene i køleskabet i mindst 1 time. Bag bundene midt i ovnen. Tag dem forsigtigt ud og køl helt af på en bagerist.

Citroncreme

Smelt smørret sammen med citronskal og -saft. Pisk, i en tykbundet gryde, æggeblommer, -hvider og sukker godt sammen. Tilsæt den varme smørblanding lidt ad gangen. Varm blandingen, under konstant omrøring, ved jævn varme det tager 3-5 min. til den begynder at tykne. Sigt evt. cremen (så du fjerner citronskallen), fordel den i bundene og stil tærterne i køleskabet i mindst 1 time.

Marengs

Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs - til sukkeret er opløst, det tager ca. 5 min. Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller teske. Grill øverst i ovnen med ovnlågen åben - marengsen skal kun lige tage farve. Server helst citrontærterne, mens marengsen er lun.

Tips

Du kan også give marengsen farve med en gasbrænder. Og du kan lave en stor citrontærte - så er bagetiden ca. 20 min.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 2 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag